Skip to content

5 redenen waarom bloggen voor jouw bedrijf noodzakelijk is

Bloggen voor je bedrijf is noodzakelijk

Bloggen is niet sexy; wél noodzakelijk!

Bloggen is niet meer van deze tijd, toch? Dat is een trend uit 2010, waar reizigers en beautymeisjes hun verhaaltjes deelden op hun eigen Blogspot, nietwaar? Veel mensen denken wat denigrerend over bloggen, puur omdat ze niet goed weten waarvoor ze het in kunnen zetten. Al die extra info op het internet, waarom zou je eraan beginnen? Het kost veel tijd en wat levert het nu direct op? Allemaal logische gedachtes, maar ik leg je graag uit wat bloggen voor jouw bedrijf kan betekenen!

1.Meer conversie

Nieuwe klanten moeten overtuigd worden voordat ze overgaan tot aankoop. Ze moeten jouw website meerdere keren bekeken hebben en een mening gevormd hebben over jou als persoon of bedrijf. Je moet dus regelmatig bezoekers naar jouw website trekken om ze kennis met je te laten maken en de overtuiging in gang te zetten. Bloggen is een ideale manier om ze op je website te laten dwalen, zonder dat het direct gedwongen overkomt. Zij lezen een blog en klikken wellicht weer weg. De volgende keer lezen ze een andere blog en bekijken wat voor diensten je aanbiedt en voor wie je dit al eerder hebt gedaan. De keer erna weten ze je contactpagina te vinden en voor je het weet heb jij een mail met een offerteaanvraag. Zo simpel kan het zijn!

2. Extra info delen en website overzichtelijk houden

Heb jij heel veel kennis over een bepaald onderwerp of bevat jouw bedrijf heel veel aspecten die je nergens kwijt kunt? Gooi het op de blog! Als jij bijvoorbeeld een bedrijf bent met tien medewerkers die allemaal hun eigen specialisatie hebben, dan heb je ontzettend veel kennis te delen. Waarschijnlijk verkoop je ook veel diensten of producten, waar je vast wat extra informatie over wilt delen. Om je website overzichtelijk te houden zet je deze teksten niet op je salespagina’s, want dan wordt het ontzettend onoverzichtelijk. Je wilt je klanten niet afstoten door keuzestress of een overload aan informatie. Bloggen geeft je de mogelijkheid om korte, tekstuele snacks te geven aan je bezoekers die écht geïnteresseerd zijn en op zoek zijn naar meer.

3. Blijvend zichtbaar zijn

Je moet zichtbaar blijven om handel te hebben. Zo simpel is het nu eenmaal. Mensen kopen graag van mensen, maar je moet er wel voor zorgen dat ze je weten te vinden. Door regelmatig blogs te plaatsen voeg je steeds nieuwe content toe aan je website. Google houdt hiervan, zeker als het nog eens inhoud heeft ook! Je krijgt als het ware bonuspunten, waardoor jouw website steeds hoger in de zoekresultaten staat bij Google. Zo weten jouw klanten je weer eerder te vinden!

4. Content voor sociale platformen

“Ik weet niet wat ik moet posten op sociale media.” Jij hebt deze zin vast al eens uit je eigen mond horen komen. Veel ondernemers weten niet goed wat ze moeten posten op LinkedIn, Facebook of Instagram. Het resultaat is dat ze helemaal niets posten, waardoor potentiële leads uitblijven. Door regelmatig blogs te schrijven heb je altijd iets om te posten, want je hebt hierover nagedacht. Je kunt deze blogs op allerlei manieren posten, bijvoorbeeld in korte quotes of kleine stukjes van de blog zelf. Hier kun je vervolgens doorlinken naar de volledige blog op je website of jouw salespagina. Je klanten worden direct aangesproken en naar binnen gehengeld.

5. Persoonlijkheid toevoegen aan je bedrijf

Zoals ik eerder zei, mensen kopen van mensen. Het is hard, maar waar. Wat jij als ondernemer doet is misschien voor jou heel speciaal, maar er zijn honderden – misschien wel duizenden – mensen die dezelfde service of hetzelfde product kunnen leveren. Uiteindelijk komt het allemaal neer op de gunfactor en het opbouwen van relaties. Door te bloggen kun je wat persoonlijkheid toevoegen aan jouw bedrijf, waarbij je wat meer inzicht geeft in de dagelijkse gang van zaken. Wat vind je belangrijk, waar sta je voor en hoe lever jij jouw werk het liefste af? Dat zijn allemaal kwesties die je in een blog kwijt kunt en wat jouw klanten kan overtuigen om zaken met jou te doen.

Je bent inmiddels overtuigd van het feit dat je moet gaan bloggen en zet het op je to-do lijst. Stiekem zie je er nu al tegen op, want waar haal je de tijd vandaan? Heel toevallig kan ik je hiermee helpen! Bekijk hier de blogabonnementen waar je direct gebruik van kunt maken. In overleg met jou schrijf ik jouw bedrijfsblogs op vaste basis, waardoor jij van alle bovenstaande voordelen kunt genieten zonder zelf achter de laptop te duiken. Ideaal toch?