Skip to content

Ik ben op workation in Lissabon

Workation Lissabon

Ik ben op workation in Lissabon! Dat is wat de échte millennials doen, toch?

Very digital nomad-style...

Maar even serieus, wat doe ik en waarom?

Wonen en werken in de stad Lissabon

Op het moment van schrijven begeef ik mij in de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Ik ben hier de gehele maand oktober – aan het werk, weliswaar! – en verblijf in een AirBnB midden in de stad. We wonen aan de Avenida da Liberdade, een zeer luxe straat met enkel designerwinkels. Hoe chic! We koken echter meestal zelf en gaan er af en toe op uit om lekkere koffie of een goede lunch te scoren tijdens de werkdag.

Doordeweeks ben ik gewoon aan het werk en merken mijn opdrachtgevers eigenlijk niet dat ik niet in Nederland ben. Ze kunnen nog steeds op mijn snelle reacties rekenen, wat natuurlijk een groot voordeel is. Ik ben hier met een vriendin die wel in loondienst werkt, maar ook zij maakt gewoon haar uren van 8 tot 4 (het is hier een uur vroeger!). Kortom, we zijn dus gewoon aan het werk.

De weekenden van de workation

Vanaf vrijdag is het echter feest, want dan gaan we er lekker op uit. Het eerste weekend kwamen er vrienden van ons langs om de ultieme toerist uit te hangen. We hebben Sintra en het Palácia da Pena bezocht (bekijk mijn TikTok-filmpje hier!), zijn langs LX Factory gegaan en hebben middels de stadsfietsen (elektrisch!) Torre de Belém gezien. Uiteraard aten we elke dag een Pastel de Nata en hebben we ook de speciale Pastel de Belém geproefd. Dat we ons goed vermaakt hebben is een understatement.

Heb je al een beetje een idee hoe deze maand verlopen is? Inmiddels zijn we drie weken verder en is de laatste week aangebroken. We hebben een lijstje gemaakt van bezienswaardigheden die we nog (eens) willen zien en de plekken waar we nog willen eten. Vanavond eten we aan de overkant van de stad, zodat we Santuário de Cristo (het enorme Jezusbeeld) van dichtbij kunnen bekijken.

We hebben het dus prima naar ons zin. Het doel van de workation was voornamelijk om er even tussenuit te gaan, maar zodanig dat ik er geen werk voor hoef af te slaan. Ik wilde graag beleven hoe het is om een maand van huis weg te zijn en welke ontwikkeling ik dan door kan maken. Ook had ik het gevoel dat ik wat nieuwe energie nodig had, zodat mijn creativiteit weer aangezwengeld zou worden. Mocht je ook zoiets willen doen en meer vragen hebben over mijn ervaringen, mail me!

Dit is waarschijnlijk niet de laatste blog die ik over dit avontuur schrijf, dus stay tuned voor meer updates van mijn Lissabon workation!