Skip to content

Doelstelling behaald; proost erop!

Trek de champagne open, want ik heb mijn eerste doelstelling behaald van 2022!

Een begin van een nieuw jaar is een mooi moment om doelen te stellen voor jezelf. Ik merkte dat het tijd werd voor grotere doelstellingen, meer serieuze opdrachtgevers en ruimte voor een ‘groter bedrijf’. De eerste anderhalf jaar wilde ik vooral kunnen leven van mijn inkomsten en dat was eigenlijk wel voldoende. Als ik dat kon doen, vond ik mezelf eigenlijk al zeer succesvol.

En dat mag natuurlijk ook. Elke zelfstandige ondernemer moet ergens beginnen en uiteindelijk is het toch belangrijk dat je je rekeningen kunt betalen. Dat is immers het uitgangspunt waar je voor werkt (als ik voor de meeste mensen mag en kan spreken). Ik kon vrij snel rondkomen van de opdrachten die ik had verzameld, dus het werd tijd voor een nieuw doel. Een nieuwe uitdaging. Ik ben van mening dat succes niet valt te meten aan inkomen, maar groei wel. Ik besloot een kwartaalomzet te kiezen waarvan ik dacht: “Dit is ietwat te hoog gegrepen, maar wel binnen handbereik als ik maar goed genoeg op mijn tenen ga staan.” Ik wist dat het zou betekenen dat ik hard moest werken en geen halve dagen kon gaan werken. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen; ik heb mijn doelstelling behaald! Niet ruimschoots, maar met een paar honderd euro eroverheen en nog twee dagen over.

Succes te meten aan inkomsten?

Nu ben je wellicht benieuwd wat ik voor doel had gesteld voor mijzelf. Wat is the magic number? Ik deel het graag met je, als we eens een persoonlijk face to face gesprek hebben. Niet om op te scheppen en getallen te kunnen roepen, maar om er samen een gesprek over te voeren. Geld en inkomen blijft toch vaak een geheimzinnig onderwerp voor velen. We willen allemaal niet te veel prijsgeven, maar tegelijkertijd wel weten of we het gemiddeld gezien goed doen. Daarnaast is de hoogte van iemands omzet voor diegene misschien een enorme bak geld, terwijl het voor een ander wisselgeld is. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk ook niet om wat je verdient, maar of je behaald hebt waarvan je eerst dacht dat het onmogelijk was. Dát is wat telt. En daar mag je best trots op zijn.

Ik ga eens lekker een weekje vrij nemen, want dat heb ik wel verdiend (al zeg ik het zelf). Hard werken mag immers beloond worden, nietwaar?!

Heb jij al een van je doelen bereikt voor dit jaar? Ik hoor graag jouw verhalen, zodat we er samen op kunnen proosten!